Az Assisi Szent Ferenc templomban szolgálatot tevő ministránsok a Tardosi Malomvölgyben köszöntötték a tavasz megérkezését április elsején.

Az időjárás a dátumhoz híven kicsit „bolondosra” sikerült. A gyönyörű napsütést időnként az erős szél zaklatta. De a nagy szél sem tudta megakadályozni a gyermekek, és kísérőik jókedvét. A hegyoldalban lezajlott számháborút követően került sor az ebédre. Szükség is volt az energiát pótolni, mert a friss levegő, és a „harc” a számokkal sok kalóriát emésztett fel. Ebédet követően, míg a gyermekek a játékkal voltak elfoglalva, a felnőttek megtartották a „szülőértekezletet”, mely során átbeszélték az erre az évre tervezett közös programokat. Idén is, a templomi liturgikus szolgálaton túl, ugyancsak lesz bőven közös programjuk a ministránsoknak. Folytatódik a „püspökségek nyomában” zarándoklat sorozat, mely során Veszprémbe, és Egerbe látogatnak el a kis zarándokok. A nyáron több táborra is sor kerül, és terméseztessen, nem marad el a már hagyományosnak mondható balatoni táborozás sem. A tavaszköszöntő közös program lezárásaként a születésnapját ünneplő Levente köszöntésére került sor. A köszöntőt követően a torta nyom nélküli eltüntetésében minden jelenlévő segített.

Ha néhány szóba akarom megfogalmazni mindazt, amit e közös programról magammal hoztam: Hálás vagyok!

Hálás vagyok…

… elsősorban a jó Istennek, mivel a szép idővel is jelezte számunkra, hogy áldása kíséri ministránsaink együttlétét.

 … hogy egy olyan egyházközséghez tartozhatom, amelyben fontosnak tartják éreztetni kicsikkel és nagyokkal egyaránt, hogy helyük, szerepük van az templomi szolgálattétel során. 

… hogy ministránsok és kísérőik szemében örömet látni az együtt töltött percek, órák, napok során.

… a közös szentmisékért, melyek során láthattam élővé válni az üzenetet: „Örömmel szolgáljatok az Úrnak!”

Pentz Imre