Szent Fausztina nővér Naplójából:

„Azt kívánom, hogy legyen az Irgalmasságnak ünnepe. Azt kívánom, hogy a képet (az Irgalmas Jézus képét) húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg! Ez a vasárnap legyen az irgalmasság ünnepe! … Azt kívánom, hogy az irgalmasság ünnepe menedék és menekvés legyen minden lélek, de főleg a szegény bűnösök részére.”

„Jézus azt kívánja tőlem, hogy az Irgalmasság ünnepe előtt mondjak el egy kilencedet, melyet ma kell elkezdenem az egész világ megtéréséért és Isten irgalmának felismeréséért. – ,,Hogy minden lélek dicsérje jóságomat. Bizalmat kívánok teremtményeim részéről. Bátorítsd a lelkeket kimeríthetetlen irgalmam iránti nagy bizalomra. Ne féljen a gyenge, a bűnös lélek közeledni hozzám, még ha több vétke is lenne, mint amennyi homok van a földön, minden elmerül irgalmam mélységében.”

A Szent Imre templom plébániai közössége nagypéntektől az Isteni Irgalmasság szombat esti vigíliájáig kilenceddel készült az irgalmasság ünnepére.

Az Isteni Irgalmasság vasárnapja – húsvét ünnepével együtt – Isten irgalmas szeretetének csúcspontja, melyet templomunkban délután három órakor imaórával ünnepeltünk.

Az imaóra itt teljes egészében meghallgatható:

 

„Jézusom, bízom benned!”

P. Csaba Judit