Márpedig házasságban élni jó! Ezt hivatott megerősíteni az az évek óta, több országban is egyre terjedő programsorozat, melyhez idén a tatai Kapucinus templom közössége is kapcsolódott. 

A Házasság Hete programjainak célja, hogy mindazok, akik szeretnének lépéseket tenni a kapcsolatuk megerősítéséért, elindulhassanak ezen az úton. Nálunk Tatán, a házasság Hetét Veres András püspök atya nyitotta meg, emlékeztetve a híveket arra, hogy a keresztények nem ehhez a házasságromboló, értékeket aláásó világhoz tartoznak, hanem Isten gyermekei. Ezt követően minden este hallhattunk előadásokat a házasságról és a családról, amin szép számmal meg is jelentek a közösség tagjai. A záró előadást Bíró László családreferens püspök atya tartotta, aki külön kiemelte, hogy a Házasság Hete nem kell, hogy lezáruljon, hanem folytatódhat akár egész éven át. 
A Házasság Hetét Tatán egy Páros Kalandtúra színesítette, amihez fiatalok, idősek, együtt járók, jegyesek és házasok is csatlakoztak. A 13+1 kapcsolatmelengető játék közül – ahogyan az a záró élménybeszámoló délutánon kiderült – az egyik legkedveltebb programpontja a mélyre evező kérdésekkel tűzdelt közös kávézás volt. Emellett a kapcsolaterősítő könyvtári totó, a házasságban mérföldkőnek számító hely meglátogatása, egymásnak készített meglepetés vagy egy közös film megnézése gazdagították a résztvevők élménytárát. Az ökumené jegyében Tata református és katolikus templomait összekötő igerészletek megkeresése jelentette talán a legnagyobb kihívást. A kalandtúra főnyereményét, egy gyertyafényes vacsorát a Morado Étterem felajánlásából, a résztvevőknek találkozójaként megrendezett élménybeszámoló délutánon sorsoltuk ki.  
A Házasság Hete nemcsak katolikusoknak szól: mindenkinek, aki úgy érzi, hogy meg kellene erősíteni a kapcsolatát társával, „kigyomlálni” az okozott és szerzett tüskéket, és felvirágoztatni a közös életüket. Így lehet – az idei szlogen szerint – „éltető sodrásban” folytatni kapcsolatunkat a Házasság Hete után is. 
Frivaldszky Edit