Szép adventi műsort adott a Bergengócia Óvoda és a 30 éves Egressy Kamara Kórus Agostyánban.

2022. december 4-én, azaz Advent második vasárnapja alkalmából ünnepi műsorral szerepelt az agostyáni Szent Ágoston Templomban a település óvodája és a Tatai Egressy Kamarakórus. Az óvoda 2022-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját és a kamarakórus is idén ünnepelte 30. éves évfordulóját. Ezúton is gratulálunk nekik.

A köszöntéseket követően az óvodások kezdték meg műsorukat Sahinné Herczegh Edina megbízott tagintézmény vezető vezetésével. Mindenki nagyon örült, hogy az óvoda, az ovisok ismét a templomunkban szerepelnek. Hiszen a fiatalság mindig új színt hoz az életbe. Mindenki izgatottan várta az előadást, nagyon ügyesek voltak mindannyian. Köszönjük felkészítő pedagógusainknak és a szülőknek is, hogy vasárnap idejüket, energiájukat áldozták az ünnepi együttlétre, várakozásra, készülődésre.

Az óvoda előadása után következett az Egressy Kamarakórus ünnepi koncertje Robozné Schőnfeld Zsuzsanna karnagy vezetésével. Talán lassan hagyományként is lehet említeni, hogy a karácsonyi várakozási időszakban egyházi dallamok csendülnek fel templomunkban. Ez örömmel és melegséggel tölti el hívek szívét.

A misét Kovács Csaba Albert plébános úr celebrálta szintén ünnepi hangulatban. Köszöntötte a jelenlévő „vendégeket” és megköszönte mindenkinek a már-már hagyományosnak mondható szerepléseket, majd az ünnepi szertartást tartott.

A kórus nem csak az ünnepi szentmise előtt, hanem a mise alatt is több esetben énekelt, jó volt hallani, ott lenni, átélni a kicsikkel és nagyokkal együtt ezt az ünnepet! Megható pillanatok voltak, ezzel együtt csodálatos, lélekemelő és ünnepi volt egyszerre! Köszönjük!

Agostyáni PPT.