Uram Jézus Krisztus! Légy Te az én szemüvegem. Általad lássam a világot, Te fókuszáld szemeimet! Mert bizony elromlott a látásunk, homályos a tekintetünk. Nem tudjuk bemérni a távolságokat, nem látjuk jól a magasságot és a mélységet. De veled Uram, Rajtad keresztül minden más. Élesedik a látásunk, körvonalakból konkrét alakok rajzolódnak ki, ha Rajtad keresztül látunk Uram. Vedd el szemünkről a hályogot, ami akadályoz a Jóság, a Szépség, a Gyönyörűség meglátásában, ami mind Te vagy Uram.
Ha Te vagy szemünk előtt, ha Rajtad át tekintünk a világra, eltűnik szemünk elől, ami csúnya, sötét, ami megbotránkoztat, ami elhomályosít, ami haragra, ellenségeskedésre indít. Rajtad keresztül Uram minden kitisztul, megélénkülnek a színek, láthatóvá válik, ami azelőtt homályos volt. Így azt látjuk, ami békét, gyógyulást, jóságot és harmóniát hoz, hiszen mindez Te vagy Uram. Légy Te a mi Szemüvegünk Uram!
Mi pedig nyúljunk Érte, vegyük föl a mi Igazi Szemüvegünket, mert látásunk homályosságát csak Jézus Krisztus változtathatja ragyogóvá.

-csj-