2020. után végre újra megrendezhettük egyházközségeink közös, jótékonysági bálját. Rendhagyó módon nemcsak a Kapucinus templom és fíliái, Agostyán, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély, Szomód és Vértestolna, hanem a Tatai Szent Kereszt Plébánia és fíliái, Kocs, Mocsa, és Naszály közös bálját sikerült megszervezni. A rendezvénynek idén a Gottwald Hotel adott helyet, ahol a létszám – a nagy érdeklődésre való tekintettel – már hetekkel a bál előtt elérte a terem befogadóképességének határát. Albert atya köszöntő beszédét követően az első bálozó fiatalok nyitótánca vette kezdetét. A vacsorát Lévai Vilmos zongorajátéka színesítette, majd a 722. számú tatai cserkészcsapat bemutatkozása következett. Az őrsvezetők tanúságtételeit a közönség nagy tapssal köszönte meg. A továbbiakban Bús Péter zenekara biztosította a talpalávalót. Nagyon sok szép felajánlás érkezett a tombola tárgyaira. A sorsolásra éjfél után került sor, és a nagyszámú felajánló jóvoltából egy sereg tombolajegy-tulajdonos jutott nyereményhez. Ezúton is köszönjük mindazok munkáját, akik a bál szervezésében közreműködtek. Különösen köszönjük Gulya Kinga és Kapusy Péter segítségét, akik támogatása nélkül nem lehet sikeres a rendezvény. Köszönjük Kissné Fegyver Tünde és Dr. Szabóné Kóthay Ildikó segítségét a tombolatárgyak összegyűjtésében. Köszönjük Tata művészeinek, hogy értékes felajánlásaikkal, továbbá mindazoknak, akik támogatójeggyel segítették elő a bál céljának elérését. A továbbiakban a bálon résztvevők visszajelzéseit, tapasztalatait, élményeit olvashatják. Fogadják nagy szertettel!

-jt-

 

Rendkívül elegáns, ugyanakkor elbűvölően könnyed és fiatalos bál volt. Nagyszerű érzés volt átélni: katolikusok vagyunk, de teljesen normális emberek!

Havassy Bálint atya

 

 

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy részt vehettünk a bálon településünk (Naszály) néhány családjával együtt.

Mindannyiunktól ,csak pozitív visszajelzést tudok adni. Ennyire színvonalas rendezvényre ritkán juthatunk. Nagyszerű volt a szervezés, a kiszolgálás, a vacsora, a műsor és a társaság is. Minden gördülékenyen, pontosan és megfelelően működött a teljesen telt házas rendezvényen. Úgy érzem ennél méltóbb helyet nehezen találtatok volna a katolikus bál megrendezésére. Hálásan köszönjük a helyszínt és a segítőkészséget a Gottwald családnak. Látni, érezni, tapasztalni lehetett a beletett szívből, szeretetből eredő következetes áldásos sok munkátokat és időt a nemes cél érdekében. Reményekkel teli, szívet melengető érzés volt látni, hallani az ifjú cserkészeket a hitükből fakadó, elkötelezettségüket, munkájukat és elért eredményeiket.

Még egyszer mindent nagyon köszönünk.

A bál jó hírét tovább vittük és terjesztjük. Remélem lesz folytatása, erre mindenképp bíztatlak benneteket.

A naszályi Krisztus Király plébánia templom közössége nevében.

Tisztelettel és szeretettel

Vastag Gusztáv és Hajni 

 

Gratulálok a tegnapi bál szervezéséért. Nagyon jól éreztük magunkat, külön öröm volt unokám első táncolása. Jó volt a társaság és a zene is.

Harmath József

 

Nagyon jól esett számomra, hogy megemlékeztetek rólam, mint alapítóról a cserkészcsapatot illetően. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Tatán már működött egy csapat azonos számmal, más névvel régebben, így Tatán – igaz megszűnt korábban – de nem ez az első csapat. Sőt, Dénes, a mostani parancsnok annak kiscserkésze volt. Az alapítás is úgy zajlott, hogy én inkább megálmodója voltam, és Andrea segítségével néhány megbeszélést hívtunk össze. Ebbe csatlakozott aztán Dénes, majd Péter és Melinda. Igazából az ő hármuk áldozatkész szolgálata és Dénes papírmunkája kellett az alapításhoz. Voltak igazán mélypontok is, amikor nem látszott, hogy bárkit is érdekelne a cserkészet. Valójában az a tapasztalat, hogy amíg valaki nem ismeri, addig könnyen az előfeltevései, félinformáció, prekoncepcióinak áldozata. Ez a bál, az ott elhangzó szavak, mind azt mutatják, hogy előítéletek nélkül, tapasztalattal, valami érték, és a jövő elidegenedett világa számára is érték született. Nagy öröm, hogy a város katolikus papjai és lelkészei egy asztalnál ülhettek, hogy keresztény emberek áldozatkészen adtak az idejükből, anyagiakból és ami talán a legfontosabb, a szívükből. Nagy hálát éreztem ezért, különösen a szervezőknek gratulálok is. Amikor Tibi az ajtóban fogadott már láttam, hogy ez egy jól szervezett alkalom lesz. A fényképszoba meg a kreativitás csillámpora volt az estében.

Persze az élet és a cserkészet is olyan, mint a bál: hús nélküli ételt kértem, de csak húst kaptam minden fogásnál, na jó, a süti kivétel volt. Mondjuk nem tiltakoztam… Isten végez, ember küzd és tervez. Így van ez rendjén.

Milán Mór
Tata egy katonalelkésze

 

Az évek óta megrendezésre kerülő katolikus bálban 2017 óta veszünk részt rendszeresen a párommal együtt. A számunkra első évi bál jótékony jellegét az adta, hogy ebben az évben a vértestolnai plébánia felújítására történt a gyűjtés, s e nemes célhoz pedig helybeli lakosként kötelességünknek éreztük, hogy csatlakozzunk nemcsak támogatói jeggyel, hanem személyes jelenléttel is. A Tatai Edzőtábor helyszínen megrendezett jótékonysági rendezvényt magas színvonalúnak ítéltük mind a helyszínválasztás, mind a felszolgált ételek/italok, mind pedig a zenei szolgáltatás tekintetében. Mindez arról árulkodott, hogy a szervezők nagy hangsúlyt fektettek – s a mai napig fektetnek – arra, hogy minden résztvevő kellemes élményekkel gazdagodjon. Ugyanezeket tudjuk elmondani valamennyi azóta megrendezett katolikus bálról is. A tombolahúzás a rendezvény hangulatát még inkább fokozza. Az idei katolikus bál alkalmával jó ötletnek tartottuk első alkalommal az online felületen történő regisztrációs jelentkezést, ami alkalmat ad a jelentkezők pontosabb megismerésére. Az asztalokon lévő, szépen kivitelezett ültetőkártya és a hozzá tartozó – dedikált – imarészlet is kedves ötlet volt a szervezők részéről. Az asztaltársaságunk összeállításával is maximálisan elégedettek voltunk. Pozitívum az ételekre vonatkozó előzetes menüválasztás is, gondolva minden évben az ételérzékenyekre. Az első bálozók előadása – akárcsak a korábbi évek műsorszámai – mind csak emelték a rendezvény színvonalát. Valamennyi jótékonysági bál komolyságát adja, hogy bemutatkoznak mindazok, akiknek a bál bevétele felajánlásra kerül (ahogy idén ezt a cserkészek is tették). Negatívumokról az eddig tapasztaltak alapján nem tudunk beszámolni. Amióta először résztvevői voltunk a katolikus bálnak, azóta ki nem hagytunk egyetlen alkalmat sem, s amennyiben lehetőségünk lesz rá, a továbbiakban is szeretnénk részesei lenni. A szervezők minden évben kitesznek magukért, soha nem adják alább, sőt évről-évre egyre magasabb elvárásoknak kívánnak megfelelni. Sok sikert és kitartást a további munkájukhoz!

Eipl Ágota
Vértestolna

 

Nagyon köszönjük a sok szervezést, szerintem szuperül sikerült a bál! Jó volt, hogy ennyi fiatal is ott tudott lenni! Külön köszönöm a cserkészek/cserkészet ilyen elkepesztő mértékű közösségi támogatását. Nagyon boldog vagyok ettől. Jó, hogy megmutathattuk magunkat, és bízom benne, hogy a közönség is értékesnek találta a cserkészmunkát! Mi nagyon jól éreztük magunkat! Remélem, ti is!

Hálás köszönettel,

Dénes

 

Egyházközségünk tagjai először vettek részt ezen a rendezvényen, és meg kell mondanom, hogy nem mindennapi élményben és nívós szórakozásban volt részünk. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen szinten és módon járult is az est sikeréhez, igazán szép munkát végeztek. Gyönyörű volt a dekoráció, sikeres az asztalok elrendezése, jól meg volt szervezve a vendégek fogadása és eligazítása, kísérése. Ilyen vegyes társaság számára igazán nehéz mindig megfelelő zenét találni, de a tánctér folyamatos telítettsége azt mutatta, hogy ez is sikeres volt (Nekünk, akár ha két fazék fedőt összecsapnak, már táncolhatnékunk támad!). Az első bálozó fiatalok bevonulása és tánca megható, felemelően szép volt. A vacsora felszolgálása gyors volt, az ételek melegen és gusztusosan voltak tálalva, jó volt új ízekkel is megismerkedni (kiszabadulva a rántott hús, pörkölt-nokedli, sült hús egyhangúságából.

Amin a későbbiekben javítani lehetne, talán ha ekkora tömeggel dolgozunk, figyelni kell a szellőztetésre, fontos a levegő időnkénti frissítése. Stílszerű lehetett volna, ha néhány igazi cserkész fiút és kislányt is láthattunk volna, ha már ilyen szép egyenruhájuk van, végül is értük is dolgoztunk, a magunk szórakoztatásán túl. Szépek és értékesek voltak a tombolatárgyak, bár nem értettük, a vége felé miért kellett megduplázni a nyereményeket egy kihúzott számra.

Mindent összevetve még egyszer köszönjük ezt a szép estét, reméljük lesz még alkalmunk Veletek együtt ünnepelni, szórakozni! Úgy véljük, a rendezvény megszervezése rendkívül sok munkával és fáradsággal járt, ehhez képest mi nem sok terhet vállaltunk. Szeretnénk a jövőben – ha még egy közösségben leszünk – többet vállalni az előkészítésben, ne csak a mulatozásban!!!

Köszönet még egyszer mindenért, Isten áldja meg mindennapi munkátokat is!

Tisztelettel:

Bélai Lajos
PTT alelnök

 

Mi is köszönjük a szép estét, a korábbi ilyen bálok rendezőinek (asztaltársaságunknak) nagyon jól esett a folyamatos, néhány éve már hiányolt dejavu érzés.

Örülünk, hogy igényeltétek, elfogadtátok és alkalmaztátok a 18 éven át összegyűlt Szent Erzsébet jótékonysági estek tapasztalatait. Ezt még sikerült felülmúlnotok azzal, hogy az előre megírt konferálás teljesen gördülékennyé tette az egész programot. További értéke e báloknak, – ami nekünk is az elsők közt szereplő célkitűzésünk volt – hogy a fiatalok számára is vonzó és kulturált szórakozásra ad lehetőséget.

Megnyugvással tapasztalhattuk, hogy ennek a – Tata és környéke számára fontos – társasági eseménynek minden bizonnyal lesz folytatása. Külön öröm, hogy ez a találkozás és vidám együttlét a katolikus közösségek közös, emlékezetes eseménye lett. Csak így tovább!

Szeretettel gratulál és üdvözöl

Izing Laci és Csilla