A koronavírus hosszú időkre megpróbál mindannyiunkat. Nem tudunk találkozni, kerülni kell a közvetlen kapcsolattartást, távolságot kell tartani, maszkot kell viselni. Szét tudja-e szakítani a közösségeinket? Nem! Mert így is kapcsolatban tudunk maradni. Eme nehéz időkben szerveződött össze Albert atya felhívására a plébániai e-mail levelező lista. Ide kerülnek fel a templomi hirdetések, a kántor kedvencei, Fausztina nővér naplója. Nagyböjtben az ifjúsági kórus és zenekar diákjai szolgáltattak minden napra egy-egy rövid elgondolkodtató történetet és egy „challenget” kihívást. Álljon itt egy ilyen challenge, ami nem csak nagyböjtben lehet aktuális:
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen rossz természete volt. Az apja adott neki egy zacskó szöget, hogy mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét, vagy veszekszik valakivel, üssön egy szöget az udvar végében lévő kerítésbe. Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe. Az elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán, és a kerítésbe ütött  szögek száma napról napra csökkent: felfedezte, hogy sokkal könnyebb uralkodni magán, mint szöget ütni a kerítésbe. Végül elérkezett a nap, amikor a fiú egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába. Ekkor megkereste apját és elmesélte, hogy már egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie. Ekkor az apja azt mondta neki, hogy minden nap amikor megőrzi nyugalmát húzzon ki egy szöget a kerítésből.  A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben. Az apa elkísérte a fiát a kerítéshez és így szólt:
Édes fiam, te igen becsületre méltóan viselkedtél, de nézd csak meg, mennyi  lyuk van ezen a kerítésen! Ez már soha sem lesz olyan, mint azelőtt! Amikor összeveszel valakivel, és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki, megbántod őt, ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen.  Mindegy hányszor kérsz bocsánatot, a sérülés ott marad. A szavakkal okozott seb is olyan, mint a fizikai seb.  A barátok nagyon ritka ékszerek, megnevettetnek, bátorítanak…ők mindig készek meghallgatni téged, mindannyiszor amikor neked arra szükséged van. Támogatnak, kitárják előtted a szívüket.  Adj te többet a barátaidnak, mint amennyit azok várnak, és ezt tedd jó szívvel!
Feladat (Challenge): Hallgasd meg az e-mail-ben küldött zenét (Pintér Béla- Homokba írva a youtube-ról) és gondolkozz el, hogy erről a zenéről ki jut eszedbe akit valaha megbántottál, vagy akár téged bántott meg. Majd írj neki és adj neki egy új esélyt akkor is ha valamivel meg sértett és a szálkája még mindig benned van. Vagy beszélj vele személyesen.

—————–
Ha a plébániai közösségi e-mail csoporthoz csatlakozni szeretne, az alábbi lehetőségei vannak: 
A) google csoportokban rá kell keresni a „Szent Imre Plébánia Közössége” csoportra <szent-imre-plbnia-kzssge@googlegroups.com>  és kérelmet kell küldeni a csatlakozáshoz
B) e-mailt kell írni a tataikapucinus@gmail.com e-mail címre és kérnie a felvételt.