Tavaly év végén reménykedve gondoltunk arra, hogy a 2021-es esztendő már a szabadság jegyében telik. Sajnos nem teljesen vált valóra a reménységünk. Hullámzóak a lehetőségek a közösségi programokra. A cserkészcsapatnak a szerencséje, hogy nyáron meg tudta tartani a nyári táborát a COVID hullámok között. De még milyen jó kis tábor sikeredett!

Tavasszal ritkásan tudtunk cserkész őrsgyűléseket tartani. Elég sok jelentkező, érdeklődő érkezett, akiket a frissen végzett őrsvezetőink által alapított őrsökbe tudtunk fogadni. Így alakult meg a Hiúz, a Sólyom és a Bagoly őrs. A tavaszi bezárások után májusban nyíló lehetőségekkel együtt lóhalálában készültünk fel a táborra. Tartottunk egy nagysikerű métát a Cseke-tónál és a tábori készülődés jegyében varázspálca készítő, meggymagpárna-varró kézműves programot tartottunk. A számháborút újra meg tudtuk tartani a Tatai várban, ahová már az új cserkészjelöltek is eljöttek és nagyon lelkesen és ügyesen olvasták le a számokat. Májusban egy szép tavaszi napon a baji kálváriához kirándultunk, ahol egy hatalmas zuhé kapott el minket. Sárdagonyázva, de nagyon jó kedvvel sétáltunk le a hegyről, közben különféle cserkészjátékokat játszottunk (Póni, evolúciós..)

Izgalmasan indultunk a nyári táborozásra, mert rögtön az első faluban, Tardoson defektet kapott a felszerelést szállító teherautónk. Izgultunk, hogy a Szlovákián átutazó konvonjunkat nem fogják-e megállítani a határon a különféle be és kiutazási COVID papírokat keresve. A nyári tábor keretmeséje sokak fantáziáját ragadta meg. Harry Potter világába, a varázslóvilágba utaztunk el a muglivilágból. A táborban bagolyposta volt minden nap, így lehetett egymásnak kedves vagy kellemetlen meglepetést szerezni. A nyári rekkenő hőség és az irtózatosan sok szúnyog elől a patakba lehetett menekülni a Börzsöny északi völgyében. Emlékezetes maradt a fröcskölős méta, a samukázás, a telihold fényénél tartott tábortüzek, az éjszakai őrség, a portya, a strandolás, a kívánság ebéd, a lelki nap és a szentmisék a fák alatt. Sokan függőágyban aludtak, de volt aki az utolsó éjszakát a szabad ég alatt töltötte. Az utolsó esti tábortűz mindenki számára emlékezetes volt. A varázslóiskolai tanoncok utolsó estélye azonban maradjon a varázsvilág titka :-)

Nyár végén az őrsvezetők egy jó hangulatú szallonasütős, kirándulós estét töltöttek Vértestolnán, ahol együtt gondolkodtak a csapat jövőjéről. Az évnyitó programunkra ősszel a Vértesbe utaztunk, hogy meghallgassuk az ilyenkor szokásos és hagyományos szarvasbőgést. A várgesztesi vadászok rövid előadása után csendben lopóztunk fel a hegyoldalba. Sajnos semmit se hallottunk. Talán a szél miatt, vagy azért, mert túl sokan voltunk. Egy játékos, nyáridézős tábortűz volt a kárpótlásunk. Ősszel az újabb COVID hullám kapujában tartottunk őrsi portyákat Vértestolnán és Dunaszentmiklóson. Ezek jó hangulatú, kirándulós játszós programok voltak, amelyet sajnos a COVID hullám miatt már nem követett újabb kirándulás ősszel. Reméljük tavasszal pótolni tudjuk.

A cserkészek idén is elhozták az osztrák cserkészek segítségével a Betlehemi születés templomában meggyújtott békelángot. Advent harmadik vasárnapján adventi vásárt tartottak a cserkészek. Az idén is sok önkéntes cserkész csatlakozott a máltai szeretetszolgálat téli ételosztásához. Karácsonyra szegény sorsú gyerekeknek cipősdobozban ajándékokat is csomagoltak össze cserkész családok, ezzel csatlakozva a máltai szeretetszolgálat által szervezett karitatív programhoz.

Köszönjük a támogatást a szülőknek, Albert atyának, a tatai egyházközség híveinek, a Tatai Szent Imre Alapítványnak. Programjainkhoz támogatást a Miniszterelnökség és Bethlen Gábor Zrt. biztosított.

Hálát adhatunk az egész évért, hogy a körülmények ellenére tudtunk találkozni és élményekben gazdagodni!

-722-