Húsvét III. vasárnapján egy különleges eseménynek lehettünk tanúi templomunkban, amely örökre beírta magát közösségünk emlékezetébe. Lackfi János költő által írt, Gulya Róbert zeneszerző által komponált és az ifjúsági ének- és zenekar által előadott szentmise ősbemutatója egy felemelő és megható élmény volt, melyet Zoltán atya mutatott be. Az alkalomra a templom zsúfolásig megtelt, ami önmagában is jelzi, mennyire fontos és várt volt ez az alkalom mindannyiunk számára.

A legmeghatóbb pillanat talán Laczkfi János hitvallása volt, aki személyes példáján keresztül fejezte ki elkötelezettségét Isten iránt, valódi erőt és inspirációt adva mindannyiunknak.

A szentmise utáni agapén is rengetegen vettek részt. Ezek az együttlétek nemcsak a hit megerősítéséről szólnak, hanem a közösség összetartásának és szeretetének ünnepei is.

Köszönjük a szerző párosnak, az ifjúsági énekkarnak, hogy részesei lehettünk a csodának és köszönjük mindazok segítségét, akik az ünnep előkészítésében, lebonyolításában segédkeztek.

Istennek legyen hála!