A négy testvéregyházközség (Agostyán, Baj, Tóváros és Vértestolna) közös szervezésében jótékonysági céllal farsangi bált tartottunk február 25-én. A jótékonysági bál kitűzött céljaként a Vértestolnai plébánia felújításának megvalósítása (a négy egyházközség közös céljaira) lett meghatározva. Minisztériumi pályázatok, a Győri Egyházmegye támogatása és a bálon összegyűlt összeg lehetőséget biztosított a plébánia épületének tetőhéjazatának cseréjére. A nyár folyamán meg is valósult az épület tetőszerkezetének felújítása. A felújítást követően Albert atya, a négy egyházközség hívet összefogásra hívta, a plébániának, és környezetének rendezésére, takarítására.

Augusztus 26-án a közel száz szorgos kéz néhány óra alatt végzett a feladattal. A munkálatok után, a Vértestolnai Egyházközség tagjai vendégül látták a munkákban résztvevőket. A kellemes kerti parti során sok játékos feladatra került sor, a kellemes beszélgetések, és a vacsora mellet. A vacsorát követően a vendégek megismerkedtek a Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt templom rejtett kincseivel is. A jó hangulat az éjszakba nyúlóan eltartott.

E nap megmutatta, hogy a négy testvéregyházközség tagjai, a jó közösségre jellemzően, az energiájukat, idejüket önként megosztják, és segítik egymást szabadidejüket a közösség javára fordítva. Így válhatunk igazán Isten eszközeivé, hogy a példánkkal utat mutassunk Jézus szeretete felé. Az összetartó közösség, könnyen lehetőséget biztosíthat mindannyiunk számára, hogy akinek van adhasson, és aki szükséget érez kaphasson. Így teljesülhet ki az Isteni gondviselés.

Reményeink szerint e példaértékű összefogás nagy segítséget nyújt az elkövetkező időkben Egyházközségeink egymást segítő, és egymással együtt örvendő kapcsolatainak kiépítésében. Tartsunk tehát össze, és segítsük egymást, és járjunk elöl jó példával, a minket követő generációk számára!

 Pentz Imre