KÉSZ kirándulás

A KÉSZ tatai csoportja és a Szent Márton Kör szervezésében idén is sor került a már sok évre visszanyúló hagyománnyal rendelkező év végi kirándulásra.

A kirándulás a Baji Assisi Szent Ferenc templomtól indulva, a Geistagi keresztút érintésével, a Szent Péter körtemplom romjainál végződött. Csodaszép napsütéses idővel ajándékozta meg a résztvevőket a Jóisten. A testvéregyházközségek tagjaival, családjaikkal és Albert atyával együtt közel negyven fő vett részt e szép napos időben a hegyi „sétán”. Az első stációnál minden jelenlévőért és távollévőért hangzott fel a közös ima. A Golgotánál a magyar családokért imádkoztak a jelenlévők.

Az erdő mélyén megbúvó Kerektemplomhoz érkezve a Szent Péter templom és környezetének történelmi pillanataiba kaptak betekintést a természetjárók. A körtemplom melletti pihenőhelyen a gyermekek nagy örömére hamar lángra kapott a tábortűz, lehetőséget adva a szalonnasütésre és a melegedésre egyaránt. A felnőttek a Szent Orbán által őrzött szőlők levével melegítették magukat. Az étkek és italok társaságában kellemes beszélgetésekre került sor.

Akik részt vettek e kiránduláson nemcsak jámbor turisták kívántak lenni, hanem a közösségépítés lehetőségeként is tekintettek erre a programra. A közösség építés értelmezése nem lehetséges teljességgel, ha csak egy-egy egyházközség tagjaira gondolunk, hiszen mi mindannyian egy nagyobb közösséghez, a keresztények nagy közösségének tagjai vagyunk. Ezért lényeges, hogy több egyházközség tagjai is részt vettek a kiránduláson, így megismerve egymást.

Pentz Imre