Augusztus 20-án, tíz órakor az Assisi Szent Ferenc templomban ünnepi szentmisével vette kezdetét az Államalapító Szent Istvánról való megemlékezés és az új kenyér megáldása.

Albert atya homíliájában rámutatott, hogy mindig úton vagyunk, de a célunkat csak akkor tudjuk biztosan elérni, ha mindig elérhető célokat tudunk magunk elé kitűzni. Amin elértünk a kitűzött célt, a már bejárt útra alapozva újabb, és újabb elérhető célokon keresztül érhetünk el Isten országába. Jó példa erre Szent István, aki megfogadva a bibliai tanácsot, „sziklára építette”, és stabil alapokat készített a keresztény Magyarok államának. Ezért tudott talpon maradni hosszú zivataros évszázadokon át országunk, Magyarország.
A homília után Albert atya elimádkozta a Szent István király litániáját, és megáldotta az új kenyeret. A szentmisét követően, a hagyományokhoz híven idén is kóstolót kaphattak az ünneplő hívek a megáldott kenyérből,  amelyet a Baji Hagyományőrző Fiatalok tálcákon kínáltak a szentmisét követően. Az ünnepi szentmisén részt vett hívek, a templom előtti közösen fogyasztották el a megáldott kenyeret.
Áldás kísérje mindazokat, akik a mindennapi kenyerünket fáradságos munkájukkal biztosítják számunkra.
Isten áldása kísérje egyházközségünk tagjainak áldozatos munkáját.

Szent István! Istennek hű szolgája; Könyörögj érettünk!

Pentz Imre