Az idei nyár egy 3 napos hittantáborral kezdődött, ahol a vértestolnai és a baji gyerekek közösen vehettek részt. A tábor szervezői élménydús programokkal készültek a résztvevőknek. 1-1 napot töltöttek el Bajon, illetve Vértestolnán, a 3. nap pedig a tatai Német Nemzetiségi Múzeumban és a Kapucinus templomban is látogatást tettek.
A programok között szerepelt rendőrségi bemutató, só-liszt gyurmázás, karkötő készítés, hittan-vetélkedő, ugrálóvár, tollasozás és természetesen még sok-sok egyéb játék.
A „Vértestolnai kaland” elnevezésű vetélkedő keretében különböző állomásokra látogattak el a gyerekek, ahol a hitélettel és Vértestolna nevezetességeivel kapcsolatos kvíz-kérdésekre válaszolhattak.
Vértestolnán ellátogattak még a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez, ahol többek között filmvetítés keretében ismerkedhettek a gyerekek a tűzoltók mindennapjaival.
Balázs atya természetesen minden nap szentmisét is tartott, melyen a gyermekek örömmel vettek részt. Mindhárom nap ízletes, finom ételekkel, frissítő gyümölcsökkel kedveskedtek a résztvevőknek.
Köszönjük a tábor szervezőinek munkáját. A gyerekek és a felnőttek is egyaránt jól érezték magukat.
Reméljük, jövőre újra találkozunk!

Schatz Anita