A Betlehem emlékeztet bennünket Krisztus születésére, és egyben megmutatja számunkra a születés lényegét. Cicoma nélküli jövünk mindannyian a világra! Ha Isten, saját fiát el tudta küldeni ebben az egyszerűségben közénk, mi sem helyezhetjük a vagyont, vagy egyéb világi javakat hitünk elé! Ezt az egyszerűséget kívánták megmutatni kis hittanosaink, a saját kezükkel készített Betlehemekkel.

Az alkotások mindenféle méretben és anyagból készültek. A gyermeki kreativitás megmutatkozott minden alkotásban. A gyermeki tiszta szívvel látott világ visszatükröződik sok-sok gyermek keze munkájában. Egyházközségünkbe rengeteg mestermű készült a várakozás időszakában. Az elkészült művekből összeállított „kiállítást” Advent 4. vasárnapján, a szentmisét követően tekinthették meg a Hívek. A karácsonyi készülődés közepette, minden Betlehem alkotó kis diák közelebb került Jézushoz és a Szent Családhoz! Gratulálunk minden kisdiáknak a lelkes alkotóerővel elkészített „Gyermek-Betlehemek”-hez.

Az idei furcsa évben nagyon sok egyházi program is elmaradt, ezért ezeknek a „Gyermek-Betlehemek”-nek idén kiemelkedő szerep jut. Össze kell kapcsolnia az embereket és pótolni mindazt a személyes kapcsolatot, melyet a pandémia megakadályozott. Mi „felnőttek” is sokat tanulhatunk gyermekeinktől: Azt az egyszerű gyermeki megközelítést, mely a Megváltónk születésének szerény körülményeit nem feledve végzik el feladataikat!

Pentz Imre