Életre kelt Betlehem Bajon!

Élő Betlehemmel vette kezdetét a baji Szent András Dűlőben az adventi időszak. Misztikus történelmi hangulatot árasztó programra 2019. december 07-én került sor. A település apraja-nagyja nagy számban részt vett a Betlehemi hangulatot felidéző programon.

A betlehemi atmoszférát idéző környezetben kisiskolások és élő jószágok elevenítették fel a Szent Család történetét. A kisiskolások a „kihelyezett” hittanóra keretében ismerkedhettek a Biblia tanításaival a Szent Családról. Az „élő Betlehem” megteremtéséhez a pásztorok és a kisded szülei, a kisiskolások szereplésével elevenedtek meg az istálló jászla körül.

A település német gyökereihez visszanyalóan a sváb népi hagyományokról megemlékezve betlehemes játékok felelevenítésével teremtették meg az egykori falusi karácsonyi hangulatot. A baji szőlőhegy történelméből is ismereteket szerezhettek a résztvevők.

A vendégeket forralt borral, teával, sült tökkel és zsíros kenyérrel várták a szervezők.

E szép programmal kezdte meg a felkészülést, az Adventi várakozás időszakában, a karácsony örömünnepére a Baji Szent András Baráti kör közössége.

Pentz Imre