A négy egyházközség (Agostyán, Baj, Tóváros és Vértestolna) közös szervezésében 2019-ben is megszervezésre került az egyházközségi jótékonysági bál. A hangulatos rendezvénynek idén is a Tatai Olimpiai Központ adott helyet. Szép számmal érkeztek, az idei esztendőben negyedévszázados múltra visszatekintő bálba.
Albert atya köszöntőbeszédét követően, a bál, a Református Gimnázium fiataljai által előadott nyitótánccal vette kezdetét. A vacsorát követően a baji hagyományőrző táncegyüttes jókedvű táncaival fokozta a hangulatot. A továbbiakban a Lévai Zenekar biztosította a talpalávalót.
Nagyon sok szép felajánlás érkezett a tombola tárgyaira. A tombolasorsolásra éjfélkor került sor, és a nagyszámú felajánló jóvoltából egy sereg tombolajegy tulajdonos jutott nyereményhez. A szerencsések, értékes tárgyakat térhettek otthonukba a jó hangulatú, szeretett teljes légkörben telt estét követően.
Mint minden egyházi rendezvény, a bál is üzenetet közvetít a híveknek:
Egy ilyen este, vagy akár nevezhetjük éjszakának is, arról szól, hogy e rohanó világban is találjuk meg egymást! Üljünk le egymás mellé, egy jót vacsorázzunk, táncoljunk, beszélgessünk. Találjuk meg egymással a kapcsolatot. Örüljek, hogy időt szakíthatok a másikra, hogy végre leülhet mellém, táncolhatok vele. Ő is itt van! EGYÜTT VAGYUNK!
Ahogy Szent VII. Gergely pápa írta: „Ha társaink vagytok a szomorúságban, Isten segedelmével társaink lesztek örömünkben is.” Kicsit megfordítva ezt a gondolatot, ez az alkalom az, amikor örömünkben lehetünk társak, ezzel megalapozva, hogy a szomorúságunkban is számíthassunk a mellettünk álló társainkra. A találkozások jóleső érzéssel töltik el az embert, és egy ilyen alkalom nagyszerű közösségépítő, közösség formáló program is egyben.
A bál, a közösségépítés mellett jótékony célt is szolgált. A bál ráfordítások feletti bevételét idén a Baji Plébánia felújítására fordítják.

Pentz Imre