„Mester! Olyan jó nekünk itt lennünk! Készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!”
A sátor nem csak a cserkészek, erdőjárók fontos kelléke és védelme az eső ellen, hanem a Jézus korabeli embernek gyakran a lakhelye is volt.Nemrég olvastuk a vasárnapi evangéliumban Jézus színeváltozásának történetét. Ennek tanúi Péter, Jakab és János voltak a Tábor hegyén. Miután megjelent nekik Illés és Mózes, Jézussal beszélgetni kezdtek. Péternek annyira megtetszett a helyzet, hogy sátrat szeretett volna állítani, méghozzá hármat is. Egyet Jézusnak, egyet Mózesnek és Illésnek is egyet.
A három sátrat a cserkészek ezen a vasárnapon fel is állították a templom kapujában. Sok testvérünk érdeklődött a sátrakról, kezdett beszélgetésbe a cserkészekkel. Sőt egy kedves ismeretlen a sátrakat meglátva felajánlotta a saját már nem használt sátrát és matracát a cserkészeknek. Felajánlását ezúton is köszönjük.
Ezen a vasárnapon a cserkészek szolgáltak a templomban, írták és olvasták a könyörgéseket. Reméljük a COVID helyzet elmúltával újra sok cserkész programot, köztük cserkész misét is tudunk majd szervezni.