2016-ban indult útjára a Baji Assisi Szent Ferenc templomban szolgálatot teljesítő ministránsok, fiatalok számára a hiterősítő zarándok sorozat, mely  „Püspökségek nyomában” végig járja a Magyarországi püspöki székhelyeket. A ministránsok az eddig eltelt időszakban a győri, pozsonyi, pécsi, veszprémi, székesfehérvári, és az egri püspöki székhelyeket ismerhették meg.

A tavaszi szünetben, április 3-án került sor az Esztergom-Budapesti főegyházmegye társszékesegyházának a budapesti Szent István bazilikának felkeresésére. A Szent II. János Pál pápa kápolnában került sor a zarándoklatot megnyitó szentmisére. A szentmisét követően ismerkedett meg a lelkes csapat a Szent István bazilika, és a Szent Jobb történetével. A bazilika belső terének körbejárását követően a kupolán körbefutó panoráma teraszról csodálhatták meg Budapestet. A körpanoráma lehetővé tette, hogy a várost magasabbról is megismerhessék a jelenlévők.

A bazilika megismerését követően a Tropikárium irányába vette útját a csapat. A délután hátra levő része az egzotikus állatok megismerésével zajlott. A zarándoknapról fiataljain sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

Tervek szerint a „Püspökségek nyomában” zarándoklat sorozat az ősz szünetben a Szombathelyi Egyházmegye meglátogatásával folytatódik.

De hogy a fiataljainknak addig is legyen lehetőségük a lelki feltöltődésre, május 5-6 zarándoklat keretében részt vehetnek a Péliföldszentkereszti májusi nagybúcsún.

Pentz Imre