Idén is elhozták a cserkészek a betlehemi békelángot a tatai kapucinus templomba.

A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma, mely hosszú út után ér el hozzánk. Immár két évtizede szervezik meg a Betlehemi Békeláng akciót. A Betlehemi Békeláng ötlete szoros összefüggésben van Jézus születésével. A pásztoroknak hirdetett békére emlékeztet. Békesség nektek! A béke és a fény terjesztésénél arra törekszünk, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek a karácsonyi örömhírhez.

Osztrák cserkészek ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. 1986 óta évről évre Bécsből egy-egy cserkész indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában égő örökmécsesből lángot vegyen. Lámpásba zárva hozzák aztán repülővel Bécsbe, ahol egy hatalmas és nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei a lángot. Ezt követően a Betlehemi Láng szállítása speciális lámpákkal és örökmécsesekkel történik, a legváltozatosabb módon: autóval, autóbusszal, vonattal, kerékpárral vagy akár gyalog is szállítják, s adják kézről-kézre a cserkészek, hogy elvigyék otthonainkba, hogy ott karácsonyig folyamatosan égjen. Az otthonokban fénylő „betlehemi láng“ imádságra hívó jelenléte összeköti a magyar családokat a világ különböző pontjain élő keresztényekkel, és elmélyíti az adventi előkészület lelkületét. A gyertyával gyertyát gyújtva továbbított láng, a béke lángja azt is jelképezi, hogy akárcsak a lángot, a békét is embertől emberig kell továbbítani.

A békelángról itt található egy német nyelvű kisfilm:
Idén így gyújtották meg Betlehemben a lángot. 
Itt látható az átadóünnepség, 1:00:50-nél látható a magyar cserkész imádsága a békéért.
Aki szeretné a béke lángját hazavinni a templomból, az megteheti december 24-én a délutáni szentmise után vagy az éjféli mise után.