A betlehemi lángot évek óta hagyományosan a Palesztinában található ciszjordániai betlehemi Születés temploma örökmécsesről gyújtják meg az adventi időszakban. Az osztrák cserkészeken keresztül a magyar cserkészek viszik országszerte el a közösségekbe, hogy ahonnan aztán bárki hazaviheti családja körébe is.  A láng a béke szimbóluma.

A Betlehemi Láng mindenkihez szól és arra tanít, hogy a békét ugyanúgy, ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni. A láng a karácsony szellemiségét, Krisztus születését szimbolizálja. Mutatja az utat nekünk, ahogy a csillag mutatta a pásztoroknak Jézus Krisztus születésekor. Óvni, táplálni kell, hogy ne aludjon ki, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

A lángot idén a háború miatt először egy katonai gép szállította Ammanba, ahonnan szintén repülővel érkezett Bécsbe.

A magyar cserkészek múlt héten elhozták Linzből az Európába érkező békelángot. Budapesten a fő utcai kapucinus templomban osztották szét a magyar cserkészek között, ahonnan a tatai cserkészek elhozták a közösségünkbe a béke lángját.

A láng átadása a vasárnap esti misén történt. Karácsonyig átvehető a szentmisék alatt. Ajánljuk a rorate miséket, a péntek reggeli gyertya fényes taize misét vagy 24-én a délután 16:00-kor kezdődő misét, amelynek keretében Pásztorjáték is lesz.

Fogadjuk szeretettel, és adjuk tovább a Betlehemi Lángot, hogy elérhesse küldetésének célját!

A békeláng útja: bekelang_utja