A Győri Egyházmegye támogatásával, a Széchenyi István Egyetemen 2017 őszén indult „beszélgetős” előadás sorozat céljaként tűzte ki, hogy példaadás, érdeklődés-felkeltés, hitébresztés terén a résztvevő fiatalokkal, és idősebbekkel egyaránt közös gondolkodás, beszélgetés kezdődjön meg. A szervezők 1,5 órás időkeretben lehetőséget teremtenek arra, hogy az élet különböző területeiről meghívott sikeres, elismert előadókkal párbeszédet folytathassanak a jelenlévők, munkájukról, eredményeikről és világnézetükről. Pozitív példaadásuk eljusson minél több emberhez, az Istenben való hitük felé elkötelezett, kialakult világnézetű emblematikus előadók részéről.

A program sorozat keretein belül eddig Dr. Csókai Tamás agykutató, Dr. Bakos-Tóth Márta gyermek-pszichológus, Sike Tamás borász, Sáfrányné Kobli Írisz, és Dr. Veres András győri megyéspüspök volt a beszélgetőpartner a hivatás iránti elhívatottság, és az Istennel kapcsolattartás témákban.

Április 25–én Pethő Bálint modellügynökség-vezető előadására került sor. Baji fiataljaink a téma iránti érdeklődéstől hajtva részt vettek az előadáson. Bálint előadásában az emberre, mint értékre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy a modell élet nem csak a „kifutó” szépségeiből áll, hanem rengeteg háttérmunka szükséges a felszíni csillogáshoz. A modellekkel kapcsolatos mindennapi tapasztalatai alapján tudatosította a jelenlévőkkel, hogy akik Istent távol tartják maguktól azok az életük során is könnyen a perifériára sodródhatnak. (Az előadások teljes terjedelmükben elérhetők a „Beszélgess Velem” honlapján. http://beszelgessvelem.com/)

A tartalmas előadást követő vacsoránk során a fiatalok megosztották gondolataikat az elhangzottakról. Összegezve a nap tanulságait, elhatározták, hogy a következő beszélgetéseken is részt szeretnének venni, mert igazán gondolkodásra késztette mindanyukat e nagyszerű program.

Pentz Imre