A baji Assisi Szent Ferenc plébánia templomban karácsony ünnepi szentmisét megelőzően került sor a betlehemi játék (Christkindl- vagy Betlehemspiel) bemutatására. Egyházközségünk alsó-tagozatos hittanosai, angyalnak, pásztornak, Máriának, Józsefnek és gazdának öltözve mutatták be a jelenlévő híveknek németül a születés történetét. A templom énekkara német nyelvű énekeivel csatlakozott a fiatalokhoz, a megváltó születésének megünnepléséhez,

A baji kis-hittanosok és a templom énekkara így együtt köszöntötte a kisdedet. A karácsonyi díszbe öltözött templomunkban Kristóf atya mutatta be az ünnepi szentmisét. Kristóf atya homíliájában rámutatott, hogy mindenki számára megszületett Jézus! Nincsen személyi válogatás. Nincsenek olyanok, akik megérdemlik és olyanok sem, akik nem érdemlik meg, akik rászolgáltak vagy akik nem szolgáltak rá! Jézus mindenkihez eljött!

Illenék, hogy a születésnapos kapjon ajándékot, de ma Jézus születésnapján mi vagyunk a megajándékozottak. Már csak azért is, mert van egy ilyen ünnepünk, amely minden családnak talán a legnagyobb ünnepévé vált. De magajándékozott mindannyiunkat azzal, hogy megmutatta nekünk milyen jóságos az Isten! A mai napnak legyen azaz üzenete, hogy Isten nem egy távoli valaki. Ő olyan, aki hasonlóvá lett hozzánk és bármikor hozzá fordulhatunk.

Ki nyitott, méltón felkészített lelkülettel várta a Megváltót, annak lelkébe eljutott az Isteni ajándék, a Jézus Krisztus!

Pentz Imre