Balatoni ministránstábor!

A Baji Egyházközség ministránsai, idén védőszentjük ünnepén, Szent Tarzícius napján utaztak a hagyományos Balatoni ministránstáborba.

A tábort megnyitó Nagyboldogasszony ünnepi szentmisét, Kristóf atya az Assisi Szent Ferenc templomban mutatta be. A szentmise elején megemlékezett  Mária mennybevétele ünnepéről, mely Magyarország Patrónájának napja is. A ministránsok nem csak Magyarország Patrónáját ünneplik e napon, hanem védszentjükről, Szent Tarziciusról is ekkor emlékeznek meg. Nem csak az oltárszolgálatot teljesítőknek, de minden hívőnek követendő példát mutat Szent Tarzicius, aki az oltári szentség védelmében feláldozta életét. E szent szolgáló hite melletti kiállással, hősiességével és áldozatkészségével mutat példát a ministránsoknak. A szentmisét követően a táborozó ministránsok elutaztak a Balatonra.

Szerencsére, a tábor időszakában a Balaton igazi nyári idővel fogadta vendégeit, így mindennap lehetőség volt a Balaton habjaiban fürdőzni. Amikor nem a Balaton parti fürdőzéssel telt az idő,  társasjátékok vették át a szerepet. A közös sütögetések, fürdőzések, játékok, „vízi-, és vizes csaták” segítségével közelebbről is megismerkedett az oltár mellet szolgálatot teljesítő gyermekekkel egymással.

Kristóf atya, a második napon meglepte a táborozókat, és így kellemes napot tölthettek együtt a balatoni táborozás során. Sajnos teendői, elfoglaltsága nem tette lehetővé, hogy idén a teljes táboridőszakát együtt töltse a fiatalokkal.

A tábor során több születésnapost is köszönthettünk. Ismét sok boldog, és hitben erős évet kívánunk mindannyiuknak. A tábor zárónapján, a székesfehérvári püspöki székhely meglátogatására került sor. E program kapcsolódót a korábban megkezdett „Püspökségek nyomában” ifjúsági zarándoklat sorozathoz. 2016-ban kezdődött meg e hiterősítő  zarándoklat sorozat.
Az elmúlt időszakban, a Győri, Pozsonyi, Pécsi és a Veszprémi püspöki székhelyek felkeresésére került sor. Haza érkezve, élményekkel gazdagodva, és lelkiekben felfrissülve készülhetnek a fiatalok Államalapító Szent István királyunk ünnepére.

 Pentz Imre