Az alsó tagozatos hittanosok számára, idén is megszervezésre került a Baji Egyházközségi hittantábor. Váradi Kristóf atya július 3-án, Szent Tamás apostol emléknapján, kilenc órakor szentmisét mutatott be a kis hittanosok közreműködésével. A szentmisével megkezdődött az idei hittantábor.

A szentmisét követően, a délelőtt folyamán a kis hittanosok megismerkedhettek az Assisi Szent Ferenc templommal. A kórustól a szószéken át a sekrestyéig felfedezték a templom képeit, szobrait és rejtett kincseit. Az ebédet követően kézműves foglalkozásokkal, „aszfalt-rajz versennyel”, és kis zenével múlatták az időt.

Az alsó tagozatos hittan-tábora kedden a Kapucinus (Szent Imre) templomban folytatódott. Kristóf atya mutatta be a kis hittanosainknak a templom szépségeit, és a plébánia rejtett zugait. Még a padláson lakozó denevérekkel is közelebbi ismeretségbe kerültek a gyermekek. Az ebédet követően kézműves foglalkozásokra került sor, mely során szép ékszerek készültek. A nap lezárásaként „lufi fújó” versenyre került sor.

A hittantábor szerdán reggel folytatódott. Sajnos az áramszünet az előre tervezett programok egy részét felülírta, ezért a gyermekek a napot közös játékokkal töltötték el. Délután három órától került sor a táborzáró szentmisére. A napfolyamán tartó áramszünet a szentmise elején ért véget, így a templombelső fénybe öltözve fogadhatta a szent áldozatot. A szentmisét Kristóf atya mutatta be. A tábor nagyszabású „vízibomba” csatával ért véget.

Ezt az alkalmat is szeretnénk megragadni, hogy megköszönjük mindenkinek, -aki a tábor megszervezéséhez bármely formában is hozzájárult-, az önzetlen támogatását, munkáját.

Isten fizesse meg számukra sokszorosan!

Pentz Imre