2020-as évről a mindenkinek a COVID jut eszébe. Ez alaposan átírta a várakozásokat, terveket. Ennek ellenére a 722. cserkészcsapat tagjai sok programmal lehettek gazdagabbak. A karácsonyi online programon a tábort tartották a cserkészek az év legjobb programjának. Kétségtelen tény, hogy a nyári táborban nagy szerencsénk volt az idővel és a lovaglás, indiánozás, terepjárózás, számháborúzás nagy élmény volt. Sajnos a szőgyéni csapattal tervezett közös táborunk meghiúsult, csak a Néri Szent Fülöp cserkészcsapat rover rajával volt néhány közös programunk. Idén 4 cserkész tett fogadalmat egy felejthetetlen helyen és felejthetetlen körülmények között, amelynek részletei a résztvevők titka marad. A két új kiscserkész őrsből 10-en tettek ígéretet egy csodás hegytetőn. Innen látni lehetett Köbölkutat is, ahol 5 éve az első közös táborunk volt a szőgyéni cserkészcsapattal. Milán atya két felemelő misét tartott a táborban a fák alatt kialakított kápolnánkban. A természetben talán még közelebb érezzük magunkat a Jóistenhez.

2020-as év egy gyönyörű havas erdei túrával kezdődött, Vitányvárhoz kirándultunk. A csapatotthonban az utolsó csapatprogram a karantén előtti társasjáték party volt, valamint egy keresztutat tartottunk nagyböjt elején a templomban. A tavaszi karantén időszak után a Farkas őrs bivakolt (erdőben éjszakázott) a Bagoly völgyben, a Mókus őrs bicajtúrát szervezett, hajnalban napfelkeltét nézve az Öreg tó körül. Tavasszal elmaradt a szokásos számháború a tatai várban, azonban június 4-én az összetartozás napján jó volt újra találkozni, a trianoni évfordulót történelmi tűzzel ünnepeltük. Sajnos a szőgyéni testvércsapat nem tudta követni online a tüzet térerő híján, de üzenetet küldtünk nekik. Ősszel szarvasbőgést hallgattunk, volt egy Harry Potter-es tábortüzünk, majd október 23-án egy keretmesés portya keretében ünnepeltük meg a forradalmat. Az őrsgyűléseket ősszel szabadtéren tartottuk, számháborúval, métával, amíg lehetőség volt rá. Aztán másodszor is le kellett állítani a programokat. Télen a karantén alatt 6 fordulós online játékot hirdettünk. A leglelkesebb és legügyesebb kitöltők értékes ajándékot kaptak. Jó hangulatú karácsonyi online programmal zártuk az évet.

4 őrsvezető tett fogalmat kerületi őrsvezetőképző táborokban, nyúltáborban 3 kiscserkész vett részt, 1 cserkészünk a vadonlakó tábort is elvégezte, valamint a 12 hónap 12 éjszaka kihívásból 4-et. 6-an vettek részt az esőben megrendezett ScoutRun futáson a Bakonyban, ahol 3 kiscserkész dobogós helyet ért el. A Scout RUN és Scout BIKE programokon 4 cserkészünk vett részt.

Köszönjük a támogatást a szülőknek, a plébános atyának, a Tatai Szent Imre Alapítványnak, a Lábatlani bányaigazgatónak, a 293. szent Kapisztrán cserkészcsapatnak. Programjainkhoz támogatást a Miniszterelnökség és Bethlen Gábor Zrt. biztosított.

Hálásak lehetünk és hálát adhatunk az egész évért, hogy a körülmények ellenére tudtunk találkozni és élményekben gazdagodni!

-KP-